dimecres, 20 de maig del 2015

LLOCS PER ON PASSA

-Gandia: Gandia és una ciutat del País Valencià, capital de la comarca de la Safor. El seu terme municipal se situa al centre de la comarca, compta amb una població de 78.543 habitants, encara que es calcula que la seva població flotant es troba entorn de les 100.000-120.000 persones, per la qual cosa es tracta de la setena ciutat més poblada i una de les més importants del territori valencià.


-Xeraco: Xeraco és un municipi de la comunitat Valenciana que es troba a la província de València, a la comarca de la Safor. Està situat a 61km de València i a 3km de la costa. La seva platja és una de les millors de València, aconseguint cada any la bandera blava. Xeraco té 6.230 habitants.


-Tavernes de Valldigna: A l’igual que Xeraco, Tavernes està situat a la comarca de la Safor. Tavernes, amb 18.132 habitants, és el nucli urbà més gran de la Valldigna (Vall amb forma de ferradura tancada pels sistemes muntanyosos Ibèric y Bètic.


-Tortosa: Tortosa és una ciutat, municipi i capital de la comarca del Baix Ebre. És a més seu del bisbat de Tortosa i constitueix un important centre agrícola, comercial i industrial. Té 33.992 habitants.


-Torredembarra: Torredembarra és un municipi Català situat a la província de Tarragona, a la comarca del Tarragonès. Està situat a la costa del mar Mediterrani.


-Vilafranca del Penedès: Vilafranca del Penedès és una vila de la vegueria del Penedès, capital de la comarca l‘Alt Penedès. El municipi té una extensió de 19,63 km². És coneguda a escala internacional pels seus vins. També és coneguda pels castellers i la festa Major. té 39.929 habitants.


-La Granada: La Granada és un municipi Català, situat a la província de Barcelona, a la comarca de l’Alt Penedès.


-Sant Sadurní d’Anoia: Sant Sadurní d'Anoia és un poble i municipi de la comarca de l'Alt Penedès. El municipi té una extensió de 19 km² i té una població de 12.484 habitants.


-Gelida: Gelida és un municipi Català situat a la província del Barcelonès, a la comarca de l’Alt Penedès. Gelida, amb 26,71km2 i 7194 habitants, està a 30km de Barcelona.


-Martorell: Martorell és una vila i municipi de la comarca del Baix Llobregat a la confluència dels rius Llobregat i Anoia. Té 28.108 habitants.


-Barcelona: Barcelona és una ciutat a la costa Mediterrània de la península Ibèrica. És la capital de Catalunya. Té una població de l’1.628.090 habitants.


-Canet de Mar: Canet de Mar és un municipi Català situat a la província de Barcelona, a la comarca del Maresme. Amb només 5,56km2 té una població de 14.123 habitants. Es troba a 43km de Barcelona, i, com diu el seu nom, al costat del mar.


-Malgrat de Mar: Malgrat de Mar és una vila i el municipi més oriental del Maresme. És una població turística, compta amb nombrosos hotels i càmpings i té una extensió de platja d'uns 4,5 km. Al seu centre històric destaca l'església de Sant Nicolau. Té una població de 18.429 habitants.


-Caldes de Malavella: Caldes és un Municipi Català situat a la província de Girona, a la comarca de Selva. Una de les coses a destacar de Caldes, que té 57,35km2 i una població de 7.032 habitants, són les seves aigües termals.


-Girona: Girona és una ciutat i un municipi del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona. Comptava amb 97.227 habitants l'any 2004.


-Vic: Vic és un municipi Català situat a la província de Barcelona i a la comarca d’Osona (de la qual n’és la seva capital). Té una superfície de 30,92km2 i una població de 41.956 habitants.


-Tàrrega: Tàrrega, capital de la comarca de l’Urgell, és una població de la plana de Lleida. El clima és mediterrani amb certes influències al clima continental. Té 16.670 habitants.


-Anglesola: Anglesola és un municipi Català situat a la Província de Lleida, a la comarca d’Urgell. Té una superfície de 23,53km2 i una població de 1.360 habitants.


-Mollerussa: Mollerussa és la capital de la comarca del pla d’Urgell. Té 14.959 habitants.


-Lleida: Lleida és un municipi Català, capital de la província de Lleida i de la comarca del Segrià. Té una població de 139.179 habitants, i una superfície de 211,7km2. Existeixen proves de l’existència de l’home en aquelles terres des d'abans de l’Edat del Bronze. Entre els llocs d’interès cultural de la ciutat hi ha les catedrals La Seu Vella i La Seu Nova, el palau de la Paeria i l’antic Hospital de Santa María. També hi podem trobar el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, l’Auditori municipal Enric Granados, el Teatre de l’Escorxador i el que serà el Museu de la Ciència i el Clima.


-Tremp: Tremp és la capital de la comarca del Pallars Jussà. Està situat al centre, decantat cap a ponent. Té 6.288 habitants.


-Alcoletge: Alcoletge és un municipi de la comarca el Segrià de Catalunya. Té una població de 3.224 habitants.


-Balaguer: Balaguer és un municipi Català situat a la província de Lleida, a la comarca de La Noguera. Té una població de 16 485 habitants i una superfície de 57,32km2.


-Sort: Sort és un municipi Català situat a la província de Lleida. Va ser capital del comtat del Pallars i ara ho és de la comarca del Pallars sobirà, a prop de l’afluent del Segre Noguera Pallaresa. Té una superfície de 105,13km2 i una població de 2.237 habitants.


-Àger: Àger és una vila i municipi de la comarca de la Noguera, delimitat físicament de la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana. Té 604 habitants.


-Pobla de Segur: És un municipi Català situat a la província de Lleida, a la comarca del Pallars Jussà. Amb una població de 3012 habitants i una superfície de 33,38km2, La Pobla del Segur és la segona població més important de la comarca.


-Gerri de la Sal: Gerri de la Sal és la vila que de cap del terme municipal de Baix Pallars, a la comarca del Pallars Sobirà. Té 136 habitants.


-Maials: Maials és una vila i municipi de Catalunya situat al sud de la comarca del Segrià. Té una extensió de 57,14km². Té 958 habitants.


-Fraga: Fraga és una localitat aragonesa de parla catalana situat al sud-est de la província d’Osca. Limita al municipi català Massalcoreig. Té un clima mediterrani-continental amb temperatures mitjanes anuals de 14,7º i una mitjana de precipitacions de 384 mm, a la primavera, especialment, a la tardor. la població total és de 14.834 habitants.


-Enviny: Enviny és un poble del terme municipal de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà. Té l’església de la Mare de Déu de la Candelera d’Enviny. Té una població de 27 habitants.


-Llavorsí: Llavorsí és un municipi Català situat a la província de Lleida, a la comarca del Pallars Sobirà. Es caracteritza pel seu paisatge, muntanyós i abrupte, i per la presència del Noguera Pallaresa, un riu molt apreciat, afluent del Segre. Té una població de 367 habitants i una superfície de 69km2.


-Rialb: Rialb (Rialp) és un municipi català situat a la província de Lleida, a la comarca del Pallars Sobirà. A Rialp hi destaquen, entre d’altres coses, el Carrer del Mig, el castell el Raval, l’església de Nostra Senyora de Valldeflors, la dels Sants Patrons Cosme i Damià i els itineraris de senderisme pels vells camins del municipi. Per tant, aquest poble, amb 725 habitants i una superfície de 63,31km2, és digne de visitar.


-Montardit: Montardit és un municipi francès, situat a la regió de Migdia-Pirineus, departament de l’Arieja. té una població de 197 habitants.


-Olp: Olp és un poble del terme municipal de Sort situat a la província de Lleida, a la comarca del allars Sobirà. Té una població de 50 habitants.


Natalia i Andrea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bon dia (o nit) estimats lectors, si volen comentar, endavant, però pensin que aquest blog el fan persones com vosaltres, i els comentaris ofensius es poden estalviar. Si no els hi agrada el que llegeixen, deixin de llegir-ho. Poden comentar si hi ha errors, és clar! Però no calen males crítiques. Gràcies.